torsdag den 8. marts 2012

Traditioner i forandring

Tekst 2: Børns Vilkår: Børn og unges digitale liv
Handler om hvordan man som forældre kan hjælpe sit barn på vej i den digitale verden. ”Børn og unges sociale liv, leves i høj grad i cyperspace. Her skaber de venskaber og holder sig opdateret i kammeratflokken, og derfor er de også socialt afhængige af disse.” Dog er det stadig vigtigt at forældrene viser dem på vej, for ”selvom børnene måske ved mere om de nye medier, er det jer, der har erfaringerne, så vis dem vejen.” Teksten lægger op til at forældre støtter, er nysgerrige, lader sig inddrage og lærer sammen med barnet om den digitale verden.
-
Det er vigtigt at forældre/ voksne har forståelse for, at det at ”være sammen” ikke kun gælder face to face længere. Med sms, facebook mm er vennerne tæt på hele tiden. Der behøves ikke længere at laves aftaler om hvor og hvornår der er tid til at ses. Ludo er nærmest udkonkurreret af spil over internettet, hvor man ikke kun spiller, men også kan snakke sammen samtidig.
Jeg mener begge dele er vigtige. Vores verden er foranderlig, og dermed også måden vi er sammen på. Jeg tror dog at vi som voksne bør holde nogle traditioner i hævd, for stadig at minde om, at den fysiske kontakt er vigtig for sjælen.
Og selvom børn skal have lov til deres eget liv i cyperspace, så skal vi stadig være med på sidelinjen. Med internettet, facebook og andre sider, har børn fri adgang til nærmest hele verden. –Og den til dem!

1 kommentar:

  1. Hej Mette

    Jeg bemærkede, at du skriver: "Det er vigtigt at forældre/ voksne har forståelse for, at det at ”være sammen” ikke kun gælder face to face længere". Ja, det er en af de "opdagelser" man får om voksen, når man begynder at "dykke" ned i emnet, som du er i gang med :-)

    SvarSlet